programma De Driedaagse

Voorlopig programma van de Driedaagse

NieuwTG blijft 3 dagen en 2 nachten logeren in het gebouw. Er wordt in alle hoeken en gaten gerepeteerd aan voorstellingen. Er wordt ontbeten. Er is een utopische ruimte waarin ideeën worden uitgewisseld, een dagkrant wordt gemaakt en aan een manifest wordt geschreven. Er wordt een stadskeuken georganiseerd. Er zijn lezingen en gesprekken met Tudé Andefioye, Kristof van Baarle, Jozef Wouters, Geert Opsomer, Ipek M. Sur, over de zachte plekken in een instituut, utopisch theater, de stad in de studio. Er zijn yogalessen en speeddates met het NTGent. Er is doorlopend een kleine bib met teksten en videoscreenings. Iedereen is welkom om de hele dag binnen en buiten te wandelen. De activiteiten waarbij het publiek extra welkom is, staan hier onder.

Publiek Programma
DONDERDAG 12/01
18u: Stadskeuken. Op de eerste dag van Nieuw Toneel Gent Driedaagse nodigen we iedereen uit voor een stadskeuken.
Een stadskeuken is hetzelfde principe als een buurtkeuken. Iedereen uit de stad is welkom om aan te schuiven aan onze tafel in de schouwburg op het Sint-Baafsplein. Breng zelf iets mee om te eten en te drinken. Eet en drink vervolgens iets van wat iemand anders meebrengt.  De bar van het NTGent is eveneens geopend voor drankjes. Reserveer een plekje via nieuwtoneelgent@gmail.com.

20u: Openbare opening. Een theatrale speech, een grooteske begrafenis van Nietzsche, die op de dag zelf gemaakt is.
21u: Gezellige open avond.
VRIJDAG 13/01
11u: Lezing Tundé Andefioye + gesprek met Ipek M. Sur.
Een inleiding in stadsdramaturgie. ‘De stad in de studio’.
15u: Grote openbare improvisatie. Studenten van het KASK en leden van NieuwTG initiëren een grote openbare improvisatie op het toneel van de schouwburg. Iedereen is welkom om te kijken en mee te doen. Neem je bomma of buurman gerust op sleeptouw naar de buhne!
ZATERDAG 14/01
14u: Lezing Kristof Van Baarle. ‘Theater als negatieve ruimte.’
14u30: Inleiding Jozef Wouters. Over de zachte plekken binnen een instituut. + gesprek Jozef en Kristof.
19u: Lezing denktank + Geert Opsomer. Over utopisch theater. Leden van de denktank van NieuwTG gaan in gesprek met Geert Opsomer over hun voorstellen en ideeën.
21u: Conclusie van de drie dagen
22u: Feest