Sleuteldag Driedaagse

Vandaag is de sleuteldag van de eerste ontmoeting tussen NIEUW TONEEL GENT en NTGent. Vanaf 14u welkom voor lezingen en debatten met Kristof van Baarle, Jozef Wouters, Geert Opsomer en de denktank van NieuwTG.
Om 21u is er een conclusie van de Driedaagse die in wezen een inleiding is naar meer.
Is er hier sprake van ‘repressieve tolerantie’? Hoe vastgeroest hebben wij het NTGent ervaren na deze Driedaagse? Geldt dat voor (kunst)organisaties in het algemeen? Moeten we dat organisch losweken of bruut loswrikken? Waarom is de sport van naïviteit en utopisch denken zo belangrijk?
Er is tevens een broeikas van theatrale acts/bedenkingen/performances in alle hoeken en gaten van de schouwburg.
 
Er zijn veel positieve reacties geweest, er is kritiek geweest. Soms gegrond en soms uit vooringenomen bitterheid. Niet onverwacht. Bij verandering en vernieuwing is dat wellicht onontkoombaar (en soms zelfs de ‘makkelijkste’ manier om ermee om te gaan). Er is veel nuance verloren gegaan in de pers, door onjuist woordgebruik en het weglaten van inhoud. Ook niet onverwacht. Maar merci Wouter Hillaert voor de ‘fine tuning’ in dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *