Oproep tot mee reflecteren

We willen graag een warme oproep doen vanuit het NieuwTG (COALITIE tussen studenten van het KASK en afgestudeerde makers/spelers in het werkveld) aan iedereen om morgen verder mee te debatteren over de vragen die wij stellen, de manier van aanpak en wat hierna (kortom: wat is de sleutel om werkelijk dingen te veranderen?)
We willen dit grondig bevragen. We hebben Kristof van Baarle, Jozef Wouters en Geert Opsomer uitgenodigd om hierover te reflecteren. Om in gesprek te gaan met de denktank van NieuwTG en de voorstellen die van daaruit zijn opgeworpen te bevragen en uit te diepen. We gaan in op de gegeven kritieken, in een publiek gesprek en schetsen samen een plan voor de toekomst en de meest direct mogelijke veranderingen.

Wat zijn de problemen in NTGent? Wat zijn de problemen in kunsthuizen in het algemeen vandaag de dag? Hoe kun je een instituut herorganiseren? Waar zitten de zachte plekken in een instituut en in het NTGent? Moet er vadermoord gepleegd worden en moet men de ruiten ingooien, of is er een organische aanpak mogelijk? Moet verandering altijd voortkomen uit rancune, woede of frustratie, of kan er een wil tot verandering bestaan die voortkomt uit het zien van andere mogelijkheden? Is er verandering mogelijk vanuit vrolijkheid? Hoe kunnen nieuwe/jonge – niet geinstitionaliseerde makers/spelers – een plek verwerven binnen het NTGent? Hoe moet dat vorm krijgen? Wat zijn de plannen voor de toekomst? Hoe zorg je dat dit niet blijft bij een door de pers betuttelde, gezellige studenten-actie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *