NieuwTG ook op de Theaterkrant te vinden

Ook de Theaterkrant schreef een stuk over het NieuwTG.
Lees hier het volledige artikel.

Gentse studenten presenteren plan voor een nieuw stadstheater

Door gepubliceerd 11 januari 2017

Onder de naam Het NieuwTG hebben Gentse theaterstudenten en net afgestudeerde makers een plan gepresenteerd voor een nieuw Gents stadstheater. Ze reageren daarmee op de strubbelingen bij NTGent, dat na subsidie-inperkingen en het vertrek van artistiek leider Johan Simons en enkele acteurs met een identiteitscrisis lijkt te kampen.

Het NieuwTG (Nieuw Toneel Gent) kiest in zijn toekomstvoorstel voor het ensemble als centrale organisatievorm. ‘We willen een stadstheater dat door kunstenaars zelf in handen wordt genomen. Kunstenaars zijn nu te vaak consument van een cultuurbeleid’, schrijven ze in hun presentatie in het Vlaamse Podiumtijdschrift Etcetera en cultuurmagazine rekto:verso.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *