Ook Robrecht Vanderbeeken ontleedt in rekto:verso het managementbeleid van NTGent

“Na het aangekondigde vertrek van Johan Simons in NTGent stonden afgelopen week de deuren van dit stadstheater open om collectief na te denken hoe het verder kan en moet. Of zo leek het toch. Achter de schermen wordt het principe van dialoog en transparantie veel moeilijker gepraktiseerd. Als NTGent ergens een toonbeeld van is, dan wel van hoe sluipenderwijs het management-denken de kunstensector overneemt.
(…)
Een artistieke raad bereidt nu wel een aanwervingsprocedure voor, door een open profiel op te stellen voor de nieuwe artistieke leiding. Op 18 januari werd dit voorstel voor een open vacature voorgelegd aan het bestuur. Als we er vanuit gaan dat deze raad toch enigszins onafhankelijk heeft kunnen werken, garandeert die autonomie dan ook dat zijn advies serieus genomen werd? Hoe de zoveelste farce vermijden?”

Lees HIER het volledige artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *